Ψυχοθεραπεια για παιδια

 

Η γνωσιακή – συμπεριφορική ψυχοθεραπεία για παιδιά είναι μια αρκετά διαδεδομένη μορφή ψυχολογικής θεραπείας, η οποία εφαρμόζεται για ένα πλήθος δυσκολιών ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι.

Τέτοιες δυσκολίες ενδέχεται να είναι: ειδικές φοβίες, κοινωνικές φοβίες, αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη, ελλείμματα σε κοινωνικές και επικοινωνιακές δεξιότητες, δυσκολία διαχείρισης δυσάρεστων συναισθημάτων κ.λ.π.

Τα παιδιά και οι έφηβοι μπορούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα γνωσιακής – συμπεριφορικής ψυχοθεραπείας σε συνάρτηση πάντα με το γνωστικό και αντιληπτικό τους επίπεδο και να επωφεληθούν των αποτελεσμάτων , καθώς θεωρείται μια από τις πλέον αποτελεσματικές και κατάλληλες θεραπείες για παιδιά. Αρχή της γνωσιακής - συμπεριφορικής ψυχοθεραπείας είναι ότι τα συναισθήματά και οι πράξεις των παιδιών επηρεάζονται από τις σκέψεις που έχουν κάνει προηγουμένως. Το παιδί εκπαιδεύεται να εντοπίζει αυτές τις μη βοηθητικές του σκέψεις ,που του προκαλούν δυσάρεστα συναισθήματα (άγχος, θυμό, ανησυχία, λύπη) και να τις αντικαθιστά με άλλες πιο βοηθητικές.

Με αυτόν τον τρόπο εκπαιδεύεται να αντιμετωπίζει τις καταστάσεις που το δυσαρεστούν. Στην ουσία πρόκειται για μια θεραπεία μέσω της οποίας τα παιδιά ανακουφίζονται από αυτά που τα δυσκολεύουν στο παρόν, αλλά παράλληλα διαμορφώνουν ένα τρόπο σκέψης που τα βοηθά να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε εμπόδιο μπορεί να παρουσιαστεί μελλοντικά. Κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής διαδικασίας χρησιμοποιείται κατάλληλο υλικό και δραστηριότητες ιδιαίτερα ευχάριστες στο παιδί.

Συμβουλευτική ενδιαφέρον;
;

Σας ενδιαφέρει η υπηρεσία;

Καλέστε 210 9843210

 

210 9843210

Επιστημονικα Υπευθυνοι Ψυχολογοι:
Κατερινα Βασαλου - Βαρβαρα Κοκκα Τρεβεζα

ΑΛΙΜΟΣ (Καλαμάκι) ,
Καλαμακίου 85 κ Φιλήμωνος 1,
ΤΚ 17455,
Αθήνα - Αττική 
© 2018 άΝιΜα

ΒΑΣΑΛΟΥ ΑΙΚ. & ΒΑΡ.ΚΟΚΚΑ ΤΡΕΒΕΖΑ ΙΚΕ

6992 100 101

info@anima-therapy.gr