resocial services branding & seo;
;

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΣ

Στο κέντρο μας παρέχουμε ένα σύνολο διαγνωστικών και θεραπευτικών υπηρεσιών που μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη. Η επιστημονικότητα, ο σεβασμός στο συνάνθρωπο και η τήρηση του απορρήτου αποτελούν βασικές αρχές μας. Κάθε περιστατικό αντιμετωπίζεται ως μοναδικό και με βάση τη διεπιστημονική προσέγγιση (τη συμμετοχή δηλαδή όλης της διεπιστημονικής ομάδας υπό την εποπτεία του παιδοψυχιάτρου), γεγονός που εξασφαλίζει την καλή θεραπευτική πορεία.

Ο τρόπος λειτουργίας

Το ψυχοπαιδαγωγικό κέντρο "άΝιΜα"


Επενδύουμε σε σταθερές επαγγελματικές συνεργασίας και προσπαθούμε να διασφαλίζουμε ένα σταθερό θεραπευτικά περιβάλλον.

Κάθε χρόνο εμπλουτίζουμε το θεραπευτικό υλικό μας και προβαίνουμε σε κάθε μικρή ή μεγαλύτερη αλλαγή απαιτείται στο χώρο, για να ασκήσουμε το επάγγελμα όσο πιο αποτελεσματικά μπορούμε.

Παρέμβαση σε παιδιά

Από τη στιγμή που κάποιος θα απευθυνθεί στο άΝιΜα ορίζεται μια συνάντηση λήψεως ιστορικού με τους γονείς, η οποία θα διαρκέσει περίπου μια ώρα. Από το ιστορικό θα γίνουν ξεκάθαρες οι αναγκαιότητες και έτσι θα προχωρήσουμε εφόσον είναι απαραίτητο, σε συναντήσεις αξιολόγησης με το παιδί, με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων. Στις συναντήσεις αξιολόγησης ο γονέας μπορεί να είναι παρών εάν αυτό θα είναι βοηθητικό στη διαδικασία.Επιπλέον, είναι πιθανό οι γονείς να συμπληρώσουν κάποια ερωτηματολόγια σχετικά με το παιδί. Αφού ολοκληρωθούν οι διαγνωστικές συναντήσεις (από 1 έως 3 ανάλογα με το αίτημα) η διεπιστημονική ομάδα προτείνει το κατάλληλο θεραπευτικό πρόγραμμα το οποίο και παρουσιάζεται εμπεριστατωμένα στην τελική συνάντηση με τους γονείς.

Παρέμβαση σε εφήβους

Όταν οι ανησυχίες των γονέων αφορούν έφηβο άτομο, τότε η διαδικασία είναι πιθανό να διαφοροποιηθεί από αυτή που ακολουθούμε στα παιδιά. Η πρώτη συνάντηση λήψεως ιστορικού κρίνεται απαραίτητη, ωστόσο ανάλογα με την εκάστοτε περίπτωση άλλοτε προτείνουμε συνάντηση αξιολόγησης με τον/την έφηβο κι άλλοτε προτείνουμε συμβουλευτική γονέων ως προς τη διαχείριση και τον κατάλληλο τρόπο προσέγγισης του παιδιού. Οι συναντήσεις τόσο με τον έφηβο όσο και με τους γονείς έχουν εμπιστευτικό χαρακτήρα και πάντοτε εποπτεύονται από παιδοψυχίατρο. Η εποπτεία από τον παιδοψυχίατρο παρέχεται στο θεραπευτή και γίνεται χωρίς την οικονομική επιβάρυνση του γονέα.

Παρέμβαση σε νήπια

Η συνήθης διαδικασία που ακολουθούμε στα νήπια είναι μια πρώτη συνάντηση λήψεως ιστορικού η οποία καθορίζει αν η βοήθεια μας θα περιοριστεί σε συμβουλευτική γονέων ή θα ακολουθήσουμε τη ίδια διαδικασία που περιγράφεται στην παρέμβαση σε παιδιά.

Παρέμβαση σε ενήλικες

Όταν ένας ενήλικας απευθυνθεί στο άΝιΜα για κάποιο προσωπικό του θέμα ορίζεται άμεσα μια συνάντηση λήψεως ιστορικού από κατάλληλο θεραπευτή, η οποία θα διαρκέσει περίπου μια ώρα. Κατόπιν εάν κριθεί απαραίτητο χορηγούνται ψυχομετρικά εργαλεία (ερωτηματολόγια). Από την πρώτη αυτή συνάντηση είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε τον ενήλικα εάν οι υπηρεσίες μας θα τον βοηθήσουν, πόσο απαραίτητες κρίνονται και για την προτεινόμενη συχνότητα τους. Οι πληροφορίες που μοιράζεται μαζί μας ο ενήλικας είναι άκρως εμπιστευτικές και όλες οι θεραπείες εποπτεύονται από ψυχίατρο, ο οποίος εάν κριθεί απαραίτητο και το επιθυμεί το άτομο προβαίνει σε συνάντηση μαζί του. Οι εποπτείες αφορούν το θεραπευτή και δεν επιβαρύνουν οικονομικά το θεραπευόμενο.

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής :
- Είναι πιθανό εάν το αίτημα του γονέα σε σχέση με το παιδί του αφορά αποκλειστικά θέματα εργοθεραπείας ή λογοθεραπείας , η λήψη του ιστορικού να γίνει την ώρα της αξιολόγησης του παιδιού από το θεραπευτή με έντυπο ερωτηματολόγιο. Εάν οι πληροφορίες δεν είναι επαρκείς τότε πραγματοποιείται και μια επιπλέον συνάντηση με τους γονείς.

- Σε καμία περίπτωση δεν προτείνουμε να ξεκινήσει κάποιο παιδί ή ενήλικας θεραπείες εφόσον δεν το χρειάζεται. Η προσέγγιση μας είναι ξεκάθαρα ανθρωπιστική και ποτέ δεν θα επιβαρύναμε τον οποιοδήποτε για ωφελιμιστικούς λόγους.

- Η πρώτη συνάντηση /αξιολόγηση παρέχεται δωρεάν.


 
;
;
 
;
;
 
;
;
 
;
;
 
;
;
 
;
;
 
;
;
 

210 9843210

Επιστημονικα Υπευθυνοι Ψυχολογοι:
Κατερινα Βασαλου - Βαρβαρα Κοκκα Τρεβεζα

ΑΛΙΜΟΣ (Καλαμάκι) ,
Καλαμακίου 85 κ Φιλήμωνος 1,
ΤΚ 17455,
Αθήνα - Αττική 
© 2018 άΝιΜα

ΒΑΣΑΛΟΥ ΑΙΚ. & ΒΑΡ.ΚΟΚΚΑ ΤΡΕΒΕΖΑ ΙΚΕ

6992 100 101

info@anima-therapy.gr