Λίνα Λαγάκη

Λίνα Λαγάκη

Λογοθεραπέυτρια

Ονομάζομαι Λαγάκη Λίνα και είμαι λογοθεραπεύτρια. Αφού ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές σπουδές μου στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, συνέχισα κατακτώντας πτυχίο στη Λογοθεραπεία από το Πανεπιστήμιο Πατρών και αμέσως κατάλαβα ότι ήθελα να ασχοληθώ ενεργά με την λογοθεραπεία, καθώς με γοήτευσε ο πολύπλευρος χαρακτήρας της.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου προσέφερα εθελοντική εργασία σε δημόσιους φορείς για έφηβους και ενήλικες με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Στα πλαίσια του προπτυχιακού προγράμματος λογοθεραπείας πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης «Θησέας». Έχω εργαστεί με ενήλικο και παιδιατρικό πληθυσμό παρέχοντας θεραπευτικές συνεδρίες σε κέντρα ειδικών θεραπειών. Επίσης, έχω εργαστεί ως παράλληλη στήριξη παιδιών με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές και ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός σε Δημοτικό Σχολείο.

Παρακολουθώ σεμινάρια, εποπτείες και συνέδρια Λογοθεραπείας, που αφορούν την αξιολόγηση, τη διάγνωση και θεραπεία των διαταραχών λόγου και ομιλίας. Επιπλέον, το 2022 συμμετείχα στο 3 ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας παρουσιάζοντας την ερευνητική εργασία με θέμα «Βραχυπρόθεσμες επιδράσεις του Covid 19 σε παιδιά με διαταραχές επικοινωνίας».