Βαρβάρα Κόκκα Τρεβέζα

Βαρβάρα Κόκκα Τρεβέζα

Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος
Ειδική Παιδαγωγός

Ονομάζομαι Βαρβάρα Κόκκα – Τρεβέζα. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Πρόγραμμά Ψυχολογίας) το 2005. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου δραστηριοποιήθηκα εθελοντικά και σε επίπεδο πρακτικής άσκησης σε δημόσιους φορείς για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Έκτοτε ήξερα ότι θέλω να ασχοληθώ με παιδιά και εφήβους. Μετεκπαιδεύτηκα στη διάγνωση, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των μαθησιακών δυσκολίων και της δυσλεξίας, στη χορήγηση ψυχομετρικών εργαλείων (Αθηνά τεστ, WISC III) καθώς και τη συμβουλευτική γονέων.

Ακόμη ολοκλήρωσα την εκπαίδευσή μου στην γνωσιακή – συμπεριφορική ψυχοθεραπεία. Έχω παρακολουθήσει ημερίδες και συνέδρια σχετικά με την ψυχική υγεία με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της ειδικής αγωγής, των αναπτυξιακών διαταραχών και της συμβουλευτικής. Οι τελευταίες μου εκπαιδεύσεις αφορούσαν τη μέθοδο της νευροανάδρασης και την ΕΑΓ (Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα). Η επαγγελματική μου δραστηριότητα ξεκίνησε το 2005 και εστιαζόταν στην ειδική διαπαιδαγώγηση, στην ψυχοπαιδαγωγική παρέμβαση, τη θεραπεία συμπεριφοράς και την παροχή συμβουλευτικής γονέων. Επιπλέον, παρείχα υπηρεσίες παράλληλης στήριξης και πρώιμης παρέμβασης σε παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές.

Τέλος, εργάστηκα σε κέντρα δια βίου εκπαίδευσης ως εισηγήτρια σεμιναρίων που αφορούσαν τα παιδιά. Από το 2011 δημιουργήσαμε το ψυχοπαιδαγωγικό κέντρο άΝιΜα κάτι που με γεμίζει ευχαρίστηση και πληρότητα και αποτελεί την υλοποίηση ενός προσωπικού μου στόχου.