Κατερίνα Βασάλου

Κατερίνα Βασάλου

Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος
Ψυχοθεραπεύτρια - Ειδική Παιδαγωγός

Ονομάζομαι Κατερίνα Βασάλου. Είμαι η συνδημιουργός και επιστημονικά υπεύθυνη του ψυχοπαιδαγωγικού κέντρου άΝιΜα.

Από μικρή μου άρεσε να παρατηρώ και να βοηθώ τους ανθρώπους. Στα 12 έτη μου και με αφορμή ένα βιβλίο του Λεό Μπουσκάλια (Να ζεις, να αγαπάς και να μαθαίνεις) αποφάσισα πως ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά με την Ψυχολογία. Έτσι το 2001 πέρασα στη σχολή της επιλογής μου στο ΕΚΠΑ όπου και σπούδασα στο τμήμα του Προγράμματος Ψυχολογίας. Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών μου σπουδών πρόσφερα εθελοντική εργασία στον Επιστημονικό Σύλλογο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων Victor Artant.

Όταν ολοκλήρωσα τις σπουδές μου μετεκπαιδεύτηκα στο Γνωσιακό Συμπεριφοριστικό Μοντέλο Ψυχοθεραπείας για παιδιά και ενήλικες (CBT) , στην αξιολόγηση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών και δυσλεξίας καθώς και στη χορήγηση ψυχομετρικών εργαλείων. Έκτοτε κάθε χρόνο παρακολουθώ εκπαιδεύσεις και σεμινάρια στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης με πιο πρόσφατα την εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές σε παιδιά και εφήβους στο ΚΕΑΔΔ (Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών),την εκπαίδευση κλινικής κατάρτισης στη Νευροανάδραση και την εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα του Thomas Gordon.

Το 2005 κατάφερα να έχω το δικό μου γραφείο ως ψυχολόγος και παράλληλα εργάστηκα σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Συγκεκριμένα, απασχολήθηκα στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αλίμου παρέχοντας τις υπηρεσίες μου στους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του Δήμου για τρία συναπτά έτη. Παράλληλα ασχολήθηκα με τις ειδικές θεραπείες σε ιδιωτικά κέντρα μέχρι το 2011.

Από το 2011 έως το 2014 υπήρξα εισηγήτρια σεμιναρίων που αφορούσαν την αξιολόγηση και παρέμβαση σε παιδιά και εφήβους στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας.

Το 2011 κατάφερα να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα δημιουργώντας το ψυχοπαιδαγωγικό κέντρο άΝιΜα σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που πάντοτε ήθελα τόσο για τους θεραπευτές όσο και για τους θεραπευόμενους.