καθημερινη σχολικη μελετη

Η καθημερινή μελέτη είναι μια διαδικασία η οποία συμβάλλει στην ανάληψη υπευθυνότητας, στην οργάνωση και εκτέλεση εργασιών με τον αποδοτικότερο τρόπο και στην εξασφάλιση ελεύθερου χρόνου, στην αύξηση της αυτοπεποίθησης και τελικά στην αυτονόμηση του παιδιού.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν δεξιότητες σημαντικές για όλη την πορεία της ζωής, επομένως η επαφή που θα έχει το παιδί με τη μελέτη είναι άκρως σημαντική.

Το εκπαιδευτικό σύστημα είναι τέτοιο που σε ορισμένες περιπτώσεις δε βοηθά στην απόκτηση αυτών των δεξιοτήτων, όχι μόνο γιατί προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και αυξάνει ολοένα και περισσότερο τις απαιτήσεις χωρίς να εναρμονίζεται με τους προσωπικούς ρυθμούς του κάθε μαθητή, αλλά και γιατί καθιστά αδύνατο για ένα μαθητή με ήπιες δυσκολίες μάθησης ή συγκέντρωσης να ανταποκριθεί ικανοποιητικά.

Στο ψυχοπαιδαγωγικό κέντρο άΝιΜα , αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς στο διάβασμα των παιδιών τους, τη φθορά που μπορεί να επιφέρει στη σχέση τους αλλά και την αναγκαιότητα τα παιδιά να κατακτήσουν όλα όσα το καθημερινό διάβασμα έχει τη δυνατότητα να τους προσφέρει, παρέχουμε καθημερινή σχολική μελέτη από ειδικά καταρτισμένους εκπαιδευτικούς! Στόχος μας είναι το παιδί να αγαπήσει αυτή τη διαδικασία, να αποκτήσει περισσότερο ελεύθερο χρόνο, να νιώσει ικανό, ικανοποιημένο από τον εαυτό του και σε όσο το δυνατόν συντομότερο χρονικό διάστημα να αυτονομηθεί.

Οι ομάδες είναι ολιγομελής με όμοιες εκπαιδευτικές ανάγκες. Με την κατάλληλη κατεύθυνση του εκπαιδευτικού προσφέρουν στο παιδί τη δυνατότητα να συνεργάζεται, να οργανώνεται , να συγκεντρώνεται και να αποδίδει το μέγιστο δυνατό των ικανοτήτων του! Παράλληλα να είναι ευχαριστημένο από την καθημερινότητά του, αφού θα έχει διαθέσιμο χρόνο για μνα τον εκμεταλλευτεί και δε θα ασχολείται όλη την ημέρα με το διάβασμα!

Έχουμε φροντίσει ιδιαίτερα το χώρο που υποδεχόμαστε τα παιδιά ώστε να τους προσφέρει όλα όσα έχουν ανάγκη σε υλικό επίπεδο. Η αίθουσα μελέτης έχει διαμορφωθεί με άξονα την αίσθηση ηρεμίας, ζεστασιάς και επιδιώκουμε να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για κάθε μαθητή που αποτελεί μέλος της ομάδας μας.

Η διαδικασία διέπεται από κάποιες αρχές – κανόνες με τους οποίους τα παιδιά εξοικειώνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα και είναι σύμφωνη με τις πιο σύγχρονες και αποδοτικές μεθόδους εκπαίδευσης και μάθησης. Παράλληλα, η μελέτη εξατομικεύεται για τον κάθε μαθητή ανάλογα με τους ρυθμούς μάθησης του, ώστε να γίνεται όσο πιο ευχάριστη και εποικοδομητική γίνεται για τον ίδιο!

Η διάρκεια της μελέτης διαφοροποιείται ανάλογα με την τάξη του παιδιού, αλλά συνολικά στόχος μας είναι να μην υπερβαίνει τις δυόμιση ώρες. Αν για οποιοδήποτε λόγο ο μαθητής χρειάζεται περισσότερο χρόνο, παραμένει μέχρι να ολοκληρώσει το διάβασμά του.

Στο άΝιΜα δεν παρέχουμε δημιουργική απασχόληση μετά τη μελέτη γιατί θεωρούμε πως ένας από τους πιο βασικούς λόγους για τους οποίους ένα παιδί κάνει μελέτη είναι για να έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο ώστε να τον διαχειριστεί όπως το ίδιο επιθυμεί. Είτε για ξεκούραση, είτε για παιχνίδι , ακόμα και για να περάσει χρόνο με την οικογένεια ή τους φίλους του. Η παραμονή του στο χώρο είναι πιθανό να το κουράσει, να του δημιουργήσει σύγχυση με τη μελέτη, να νοιώσει ανία και κατά συνέπεια να μην καταλάβει ότι η οργάνωση της μελέτης έχει σαν κύριο πλεονέκτημα την εξασφάλιση ελεύθερου χρόνου!

Τέλος, η ομάδα μας αποτελείται από λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτή, ειδικούς παιδαγωγούς, παιδοψυχολόγους, ψυχολόγους, παιδοψυχίατρο, παιδίατρο και είμαστε σε θέση να καλύψουμε με υπευθυνότητα κι επιστημονικότητα κάθε ανάγκη που ενδέχεται να προκύψει.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να λύσουμε κάθε απορία σας που αφορά την καθημερινή σχολική μελέτη , αλλά και να μας επισκεφτείτε για να γνωρίσετε το χώρο που με τόση φροντίδα έχουμε επιμεληθεί για τις οικογένειες που μας εμπιστεύονται. Λάβετε υπόψιν ότι το κόστος της μελέτης διαφοροποιείται ανάλογα με την τάξη φοίτησης του παιδιού και είναι σύμφωνο με τις τρέχουσες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες.